Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Най-добрите фритюрници с горещ въздух

Намирането на продукт в тази категория не е лесно заради многобройните опции на пазара. За да улесним живота Ви, избрахме 10-те най-добри фритюрници с горещ въздух. Сравнихме техните цени, параметри и търсене на пазара, за да създадем този уникален списък.

Снимка
Име
Оценка
Проверка на цената
1 от 10
Philips Airfryer XXL HD9870/20
5.0
2 от 10
Philips Airfryer Essential
4.9
3 от 10
Ninja AF300EU
4.8
4 от 10
Philips HD9650
4.7
5 от 10
Tefal FZ760030
4.6
6 от 10
Ninja AF160EU
4.5
7 от 10
Nuwave Brio
4.4
8 от 10
Philips HD9200/90
4.3
9 от 10
Princess Aerofryer
4.2

Пълно ръководство за закупуване на фритюрници с горещ въздух

Когато става въпрос за готвене, има малко уреди, които могат да съперничат на фритюрник с горещ въздух. Ако не сте запознати с този тип уред за готвене, той по същество работи, като циркулира горещ въздух около храната, за да я приготви. Това означава, че можете да готвите храна, използвайки много по-малко масло, отколкото обикновено, което го прави по-здравословен вариант като цяло.

Така че, ако търсите здравословен и удобен начин да приготвите храната си, определено си струва да помислите за фритюрник с горещ въздух. В тази статия ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за фритюрниците с горещ въздух – включително как работят, за какво са добри и за какво също трябва да внимавате:

Как работят фритюрниците с горещ въздух?

Както споменахме по-горе, фритюрниците с горещ въздух работят, като циркулират горещ въздух около храната, за да я приготвят. Това става с помощта на вентилатор, който се намира в задната част на уреда. Вентилаторът издухва горещ въздух над нагревателен елемент и в камерата за готвене, където циркулира около храната.

Горещият въздух циркулира около храната почти по същия начин, по който би го направило маслото – кара храната да се готви равномерно от всички страни. Въпреки това, тъй като няма олио, процесът на готвене е много по-здравословен като цяло.

За какво са полезни фритюрниците с горещ въздух?

Фритюрниците с горещ въздух са идеални за готвене на голямо разнообразие от храни. Те могат да се използват за приготвяне на всичко – от пиле и риба до зеленчуци и дори десерти.

Едно от основните предимства на използването на фритюрник с горещ въздух е, че това е много здравословен начин за приготвяне на храна. Както споменахме по-горе, тъй като няма олио, можете да готвите храната си с много по-малко мазнини, отколкото обикновено се нуждаете.

Това означава, че фритюрниците с горещ въздух са идеални за тези, които искат да приготвят по-здравословни ястия. Те също са добър избор за тези, които се опитват да отслабнат, тъй като могат да ви помогнат да намалите количеството мазнини в диетата си.

Друго предимство на фритюрниците с горещ въздух е, че са много бързи и удобни за използване. Те могат да се използват за приготвяне на храна за броени минути, което ги прави идеални за натоварен начин на живот.

Какво трябва да търсите, когато купувате фритюрник с горещ въздух?

Има няколко неща, които трябва да внимавате, когато купувате фритюрник с горещ въздух. Първо, трябва да се уверите, че избирате уред, който отговаря на вашите нужди.

Фритюрниците с горещ въздух се предлагат в различни размери, така че е важно да изберете такъв, който ще може да побере количеството храна, което искате да приготвите.

Ако имате голямо семейство или ако се забавлявате често, може да искате да изберете по-голям модел. Ако трябва да готвите само за един или двама души, по-малък модел би трябвало да е достатъчен.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, са функциите, които се предлагат на различните фритюрници с горещ въздух. Някои модели се предлагат с допълнителни функции, като таймери и контрол на температурата. Те могат да бъдат много полезни, ако искате да имате повече контрол върху процеса на готвене.

И накрая, трябва да помислите и за цената на фритюрника с горещ въздух. Цените на фритюрниците варират от около 60 BNG до 500 BNG. Важно е да изберете модел, който е в рамките на вашия бюджет – но не жертвайте качеството за цената.

Топ марки фритюрници

След като разгледахме всичко, което трябва да знаете за фритюрниците с горещ въздух, нека да разгледаме някои от най-добрите марки на пазара.

Philips

Philips е един от водещите производители на фритюрници с горещ въздух. Те предлагат широка гама от различни модели, всички от които са проектирани да бъдат бързи и лесни за използване.

Техните фритюрници с горещ въздух също са много достъпни, като повечето модели струват по-малко от 600 BNG.

T-fal

T-fal е друг водещ производител на фритюрници с горещ въздух. Те предлагат широка гама от различни модели, всички от които са проектирани да се готвят бързо и лесно.

Фритюрниците с горещ въздух T-fal също са много достъпни, като повечето модели струват по-малко от 500 BNG.

Black & Decker

Black & Decker е друга популярна марка фритюрник с горещ въздух. Техните уреди са проектирани да бъдат лесни за използване и се предлагат с набор от различни функции.

Повечето фритюрници на Black & Decker струват между 150 BNG и 500 BNG.

 

И така, ето го – всичко, което трябва да знаете за фритюрниците с горещ въздух. Независимо дали търсите по-здравословен начин да приготвите храната си или искате бърз и удобен уред за готвене, фритюрникът със горещ въздух определено си струва да се помисли.

Когато избирате фритюрник с горещ въздух, не забравяйте да вземете предвид размера, характеристиките и цената, за да намерите най-добрия модел за вашите нужди. И не забравяйте да разгледате някои от най-добрите марки, като Philips, T-fal и Black & Decker.

Back to top button