Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Най-добрите косачки за трева

Намирането на продукт в тази категория не е лесно заради многобройните опции на пазара. За да улесним живота Ви, избрахме 10-те най-добри косачки за трева. Сравнихме техните цени, параметри и търсене на пазара, за да създадем този уникален списък.

Снимка
Име
Оценка
Проверка на цената
1 от 10
Makita PLM4628N
5.0
2 от 10
Steinhaus PRO-GLM402
4.9
3 от 10
Steinhaus PRO-GLM503
4.8
4 от 10
RAIDER RD-GLM08
4.7
5 от 10
Raider RD-GLM07
4.7
6 от 10
Steinhaus PRO-GLM502
4.6
7 от 10
Bosch UniversalRotak 450
4.5
8 от 10
Ruris Zimbru 888S
4.4
9 от 10
Bosch ARM 32
4.3
10 от 10
Raider RD-LM36
4.2

Пълно ръководство за закупуване на косачки за трева

Сега, когато топлото време най-накрая дойде, е време да започнете да мислите за поддържането на вашата морава в най-добрия вид. Здравата морава е идеалният фон за партита на открито, семейни събирания и мързеливи дни, прекарани в излежаване на слънце. Но постигането на този девствен вид изисква работа – и правилната косачка за трева.

Ако търсите нова косачка за трева, има няколко неща, които трябва да имате предвид. В това пълно ръководство за закупуване ще покрием всичко – от бюджет през типове двигатели до допълнителни функции. В крайна сметка ще разберете точно коя косачка за трева е подходяща за вашите нужди.

Какъв е вашият бюджет?

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато купувате косачка за трева, е вашият бюджет. Цената на косачките може да варира от около 200 BNG до 2000 BNG или повече. Очевидно ще получите повече функции и по-добро качество в по-високия край на този спектър. Но ако имате ограничен бюджет, все още има много страхотни опции.

Важното е да решите кои функции са най-важни за вас и да фокусирате бюджета си съответно. Например, ако имате малък двор, вероятно нямате нужда от огромна косачка или мощен двигател. Обратно, ако имате много земя за покриване, тези функции трябва да са в горната част на списъка ви.

Тип двигател

Има два основни типа двигатели, използвани в косачките: газови и електрически.

  • -Бензиновите двигатели са по-мощни от електрическите, което ги прави добър избор за големи дворове. Те също така са по-евтини за поддръжка с течение на времето. Те обаче могат да бъдат по-силни и да произвеждат повече емисии от електрическите модели.
  • -Електрическите косачки стават все по-популярни, благодарение на напредъка в батериите. Те са много по-тихи от моделите на газ и произвеждат нулеви емисии. Електрическите косачки също са по-лесни за стартиране и изискват много малко поддръжка. Недостатъкът е, че имат по-кратко време на работа и не са толкова мощни като моделите на газ, така че не са идеални за големи дворове.

Размер на палубата на косачката

Палубата на косачката е металният корпус, който държи ножовете. Обикновено се прави от стомана или алуминий и се предлага в различни размери. Размерът на палубата на косачката ще определи колко широк откос могат да режат ножовете при всяко преминаване.

По-голямото устройство за косачка означава, че ще можете да покриете повече земя за по-малко време. Но също така прави косачката по-тежка и по-трудна за маневриране. Ако имате малък двор, вероятно нямате нужда от прекалено голяма палуба за косачка. Обратно, ако имате много земя за покриване, по-голяма палуба за косачка ще си струва допълнителните усилия.

Допълнителни функции

След като решите своя бюджет и типа на двигателя, можете да започнете да разглеждате допълнителни функции. Някои функции, като възможности за мулчиране или система за пакетиране, са предназначени да улеснят грижата за тревата. Други, като фарове или регулируема седалка, са предназначени за комфорт.

Има и няколко функции за безопасност, които трябва да търсите, като превключвател за мъртвец, който спира остриетата, когато пуснете дръжката. А ако имате много дървета или други препятствия в двора си, може да искате да потърсите косачка с дефлектори или мантинели.

Вземане на Вашето решение

Сега, когато знаете всичко за различните видове косачки, е време да вземете своето решение. Разгледайте внимателно бюджета си и решете кои функции са най-важни за вас. След това прочетете рецензиите на моделите, които обмисляте, за да получите по-добра представа за тяхното представяне.

След като сте намерили перфектната косачка за трева за вашите нужди, е време да излезете и да започнете да се наслаждавате на красивия си двор.

Back to top button