Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Най-добрите овлажнители

Намирането на продукт в тази категория не е лесно заради многобройните опции на пазара. За да улесним живота Ви, избрахме 10-те най-добри овлажнители. Сравнихме техните цени, параметри и търсене на пазара, за да създадем този уникален списък.

Снимка
Име
Оценка
Проверка на цената
1 от 10
POLARIS PUH 2300
5.0
2 от 10
Philips HU4813/10
4.9
3 от 10
Lanaform Napo
4.8
4 от 10
Blaupunkt AHS801
4.7
5 от 10
Concept ZV2010
4.6
6 от 10
Philips HU4801/01
4.5
7 от 10
Xiaomi Smart 2 EU
4.5
8 от 10
Concept ZV1010
4.4
9 от 10
MTEC ND11230
4.3
10 от 10
Deerma LD220
4.2

Пълно ръководство за закупуване на овлажнители

Ако живеете в България, вероятно сте запознати със студените сухи зими. И ако някога сте изпитвали сух въздух от първа ръка, тогава знаете колко дразнещо може да бъде това. Сухият въздух може да причини редица проблеми, включително статично електричество, напукване на кожата и кървави носове. Освен това може да влоши респираторни проблеми като астма и алергии.

Добрата новина е, че има просто решение на този проблем: овлажнител. Овлажнител добавя влага към въздуха, което може да помогне за облекчаване на много от проблемите, свързани със сухия въздух.

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите овлажнител, като вида на овлажнителя, размера на уреда и функциите, които са важни за вас.

Тип овлажнител

Има два основни типа овлажнители: ултразвукови и изпарителни.

  • -Ултразвуковите овлажнители използват високочестотни вибрации, за да създадат фина мъгла, която се отделя във въздуха. Тези модули са много тихи и често могат да се използват с етерични масла за създаване на приятен аромат в стаята.
  • -Изпарителните овлажнители работят, като изтеглят въздух през фитил, който насища въздуха с влага и след това го изпуска в стаята. Тези устройства са по-евтини от ултразвуковите овлажнители, но могат да бъдат малко по-шумни.

Размер на уреда

Размерът на овлажнителя, от който се нуждаете, ще зависи от размера на помещението, в което смятате да го използвате. Малките модули са чудесни за спални, офиси или други малки пространства, докато по-големите могат да се използват в дневни, мазета или други големи пространства.

Характеристика

Когато избирате овлажнител, има няколко функции, които може да искате да вземете предвид.

  • -Автоматично изключване: Тази функция изключва овлажнителя, когато се достигне желаното ниво на влажност, което може да помогне за предотвратяване на преовлажняване на помещението.
  • -Humidistat: Тази функция ви позволява да зададете желаното ниво на влажност и овлажнителът ще се включва и изключва според нуждите, за да поддържа това ниво.
  • -Филтър: Много овлажнители се доставят с филтър, който помага за премахване на примесите от водата, преди тя да бъде изпусната във въздуха.
  • -Топла мъгла: Някои устройства могат да генерират топла мъгла, която може да бъде от полза за хора с дихателни проблеми.

Допълнителна функция за обмисляне

  • -Продължителност на употреба: Ако планирате да използвате вашия овлажнител за повече от един сезон, може да помислите за уред, който може да се използва целогодишно.
  • -Цена: Цените на овлажнителите варират от около 50 BNG до 600 BNG, така че не забравяйте да изберете единица, която отговаря на вашия бюджет.
  • -Гаранция: Някои устройства идват с гаранция, която може да бъде от полза, ако нещо се обърка с уреда.
  • -Лесно използване: Някои модули са по-лесни за използване от други, така че не забравяйте да изберете уред, който е лесен за пълнене и работа.

Сега, когато знаете какво да търсите в овлажнителя, можете да започнете да пазарувате за идеалния модул за вашия дом.

Back to top button