Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Най-добрите скутери

Ако ви е омръзноло от висене в задръстваня по претъпканите пътища, притежаването със скутер/тротинетка може да ви даде облекчение. Не само защото е по-лесно да се избегне трафика, но и защото можете да намерите паркинг навсякъде. Друго основно предиство е, че пътуването с тях е по-бюджетно и значително по-природосъобразно. Те са по-лесни за управление и поддръжка. Въпреки това, когато става въпрос за избор на скутер, повечето хора се объркват. Защото те не знаят как да направят точен избор. За да се запознаете в детайли със скутерите, предлагани на пазара, това ръководство ще ви даде повече информация как да изберете скутер.

Снимка
Име
Оценка
Проверка на цената
1 от 10
Kugoo kirin G2 max
5.0
2 от 10
Kugoo Kirin X1
4.9
3 от 10
Xiaomi Mi Pro 2
4.8
4 от 10
KUGOO Kirin S4
4.7
5 от 10
Xiaomi Mi 1S
4.6
6 от 10
Xiaomi Mi Electric Scooter 3
4.6
7 от 10
Kugoo Kirin S1
4.5
8 от 10
IEZway PRO M365
4.4
9 от 10
Xiaomi Mi Scooter Essential
4.3
10 от 10
KUGOO Kirin S1 Pro
4.2

Различни видове скутери/тротинетки

Купуването на скутер/тротинетка може да бъде кошмар, защото има много различни видове, които се предлагат на пазара в момента. Изборът на тип скутер, който най-добре отговаря на вашите нужди и начин на живот, е от съществено значение, за да получите най-доброто от вашия скутер в дадена среда. Според начина си на задвижване, скутерите/тротинетките могат да се поделят на:

Скутер/тротинетка с избутване

Тази е най-традиционната форма на скутер, при която потребителят използва крака си, за да задвижи скутера. Като цяло скутерите с избутване са най-подхощяци за предвижване на къси разстояния и по гладки терени (алеи, паркове и т.н.), но не и по трева. Те не са предназначени за правене на трикове, каскади или скокове.

Скурет/тротинетка с три колела

Традиционният скутер с три колела е предназначен основно за малки деца, тъй като предлагат повече стабилност и са по-безопасни. Съществуват обаче и разновидности на този вид скутери, които са подходящи за по-големи деца. Те наподобяват ножица и са проектирани така, че потребителят да може да държи двата крака неподвижни на двете платформи. Потребителят се задвижва напред, като използва движения, наподобяващи тези на ножица без никога да се налага да докосва земята.

Каскадьорски скутер/тротинетка

Каскадьорските скутери са проектирани да бъдат здрави, за да издържат на прекомерната сила, която се изисква от приземяванията в скейт парковете и на рампите, когато правите трикове и скокове. Те обаче са проектирани да бъдат леки, тъй като лекият скутер означава по-голям контрол за ездача и е по-лесно да преместите скутера, както е необходимо, за да направите триковете. Каскадьорският скутер не може да се регулира и сгъва. Това е така, защото сгъваемото или регулируемо по височина кормило означава, че в скутера ще има слаби места, които могат да отстъпят под натиска от трикове.

Сгъваем скутер/тротинетка

Сгъваемите тротинетки са лесни за съхранение и транспортиране, тъй като се нуждаете от по-малко място и лесно се побират в повечето автомобили. Ако обаче искате да правите трикове или каскади, трябва да избягвате сгъваем скутер. Това е така, защото те не са достатъчно силни, за да издържат на скокове и трикове.

Офроуд скутер/тротинетка

Тези скутерите са проектирани за използване на писти и други подобни. Те са склонни да бъдат много жилави и удароустойчиви, така че да могат да издържат на неравностите и скоковете. Някои скутери са проектирани да могат да правят трикове на писта, подобно на тези, които би направил bmx велосипед. Въпреки това, те не са чудесни за използване на флипове, трикове и скокове и традиционен скейт парк, тъй като са много тежки.

Скутер/тротинетка с големи колела

За скутер с големи колела се приемат тези скутери, които имат колела от 200 мм или повече. Предимството на скутерите с по-големи колела е, че те са подходящи за по-големи разстояния и изискват по-малко усилия. Колкото по-голямо е колелото, толкова по-бързо ще вървите с по-малко ритници. Това ги прави популярен избор за пътуване до работното място. Недостатъкът на големите скутери е, че те са склонни да бъдат по-тежки поради допълнителното тегло на колелата.

Електрически скутер/тротинетка

Напоследък електрическият скутер е сред най-популярните средства за пътуване до офиса. Той е подобен на двуколесния скутер с избутване, но работи с акумулаторна батерия и електрически мотор. Поради батерията и мотора, този скутер е по-тежък и значително по-скъп от тези, задвиждани от човешката сила.

Факторите, които трябва да вземете предвид при избора на скутер са:

Бюджет

Първото нещо, което трябва да имате предвид, докато купувате скутер, е вашият бюджетен диапазон. За да вземете информирано решение, определете вашите нужди и се насочете към подходящия модел за вас без да се изхвърляте излишно. Вземете предвид и факта, че не само ще платите, за да купите тротинетката си, но ще имате нужда и от пари за нейното обслужване и поддръжка. Така че, планирайте бюджета си добре и намерете най-добрия вариант в рамките на вашия бюджетен диапазон.

Модел и размер

Скутерите се предлагат в различни модели и размери. Ето защо е важно да имате ясна представа за това, което искате да имате. За да си осигурите комфортно возене, трябва да сте сигурни, че седите на неподвижен скутер. Също така можете лесно да поставите краката си на земята, без да губите равновесие. И това може да се направи само с точен размер на скутер.

Материалите, от които е направен скутера/тротинетката

Като оставим настрана техническите спецификации, качеството на използваните материали при изработката на скутер/тротинетката оказва голямо влияние върху самото каране. Някои от най-често срещани проблеми при скутери с ниско качество на изработка са, че частите не се прилепват плътно една към друга, правейки скутера/тротинетка по-нестабилен по време на движение и често издават тракащ звук или скърцане; обикновено те са и прекалено тежки поради заместване на алуминиеви части със стомана. За едно приятно развлекателно пътуване през уикенда или ако трябва да използвате скутера ежедневно, бъдете готови да похарчите малко повече, за да получите по-голям комфорт и сигурност на возене.

Най-важното при избора на скутер/тротинетка си остава удобството. Независимо от целта, за която ще го ползвате, уверете се, че кормилото не е нито прекалено ниско, нито прекалено високо. Също така съобразете дали избрания скутер/ тротинетка е подходящ за потребителя по отношение на теглото, височината и особеностите на терена, по който ще бъде карана. В зависимост колко често ще го използвате, неправилната стойка може да доведе до редица проблеми като натоварване на гърба и болки. Популярността на тротинетките нараства все повече и в морето от информация и непозната терминология, най-важното е да направите информиран избор според собствените си нужди и предпочитания.

Back to top button